Utställare 2016

Här är listan på våra utställare 2016.

AceSvan

AceSvan är ett småskaligt hantverk av bland annat waldorfinspirerade dockor. Väljer material med stor omsorg och använder enbart stoppningsull från närbelägna gårdar med etisk djurhållning. till mässan ska några mysdockor få följa med. Det kommer även att finnas tugg- och bitsaker för ekomedvetna bebisar. För händiga ekomedvetna kommer det även att finnas material för den som hellre vill göra sin docka själv.

Följ mig på instagram @AceSvan

Alvehamn

Alvehamn har ett brett sortiment av tygblöjor och tillverkar även tygversioner av bindor och amningsinlägg. Allt detta tar vi med oss och säljer till mässpriser! Passa även på att ställa frågor om tygblöjor till oss!

Ayni Artesania

Ayni Artesania säljer handgjorda produkter av naturliga material från Peru. En stor del av våra varor kommer från ursprungsbefolkningen och är tillverkade enligt deras tradition och kultur. Främst köper vi in från norra Peru, Amazonas regionen samt Cuzco och dess närliggande byar i Anderna. På mässan kommer vi främst ha barnkläder i ull men även lite för lek och smycken både för barn och mammor.

Blöjupproret

Vi är Blöjupproret som är Sveriges tygblöje- och EC ideella förening! Vi arbetar mot en normalisering av tygblöjor och EC samt informerar om dess fördelar. Med oss kommer vi att ha med vårat Blöjotek som går att låna från för nya/gamla medlemmar på plats, utöver besitter vi tillsammans en stor kunskap om ämnet och svarar mer än gärna på alla frågor. Ni ska komma till oss för att få känna på tygblöjor, fråga alla era frågor och för att dela ett gott skratt.

Darling Eco

Darling Eco har slagit upp portarna! Kom och träffa dem på plats under Alternativa Barnmässan. De har granskat, testat och utvärderat giftfria och ekologiska produkter på marknaden och valt ut de mest ärliga och rena för gravid och barn. Kom till vårt bord och fråga, titta, känn, tävla och lukta! Ta gärna med en hud/hårvårdsprodukt för vuxen eller barn som du vill få granskad.

Inför mässan kan du läsa om deras produkter och giftfri fakta på www.darlingeco.se samt följa dem på instagram/Facebook #darling_eco och Darling Eco

Gnappies

gDiapers är underbara miljövänliga blöjor. Används med komposterbara engångsinlägg eller tyginlägg. Glatt barn. Glad planet.
Besök oss på Alternativa barnmässan. Vi kommer att erbjuda mässpris på gDiapers produkter och ha paketpriser.

Heidi Aalto

Heidi kommer att ställa ut och sälja broderier med tema nära föräldraskap och handvävda bärsjalar. Med sig har hon även syskon som kommer att visa upp sina barnböcker.

JH Qonsulterna

JH Qonsulterna- Lärande för hållbar utveckling i pedagogiska verksamheter. Vi på JH Qonsulterna håller i föreläsningar och workshops som handlar om hur ett lärande för hållbar utveckling kan tas in i den dagliga pedagogiska verksamheten Vi kan även ta fram konkreta handlingsplaner på hur verksamheter kan jobba mer hållbart och vi stöttar i arbetet för giftfria förskolor. Besök oss på mässan så berättar mer om oss och vad vi kan göra på din förskola. Eller få expert tips på vad du kan göra hemma tillsammans med dina barn.

Joanna Parman

Joanna ställer ut tillsammans med sina systrar Heidi Aalto och Hannah Parman. Hon kommer att ställa ut sina barnböcker, Konst på temat Bröst samt en lite halsbands kollektion med remake-material.

Kär o lek

Kär o Lek är en webbutik som har fokus på ett ekologisk och pedagogisk sortiment för barn. Vi försöker hitta produkter som kan komplettera eko-marknaden.

Till mässan kommer vi bland annat ta med oss Organii en serie där bl.a. har de första ekologiska plåstrena och Ökonorm som är en storfavorit för den pyssliga familjen.

KeepJar

Med KeepJar kan man göra om en vanlig barnmatsburk till en glasnappflaska, eller sportflaska. Miljövänligt och smart! Träffa designern själv och köp material för en flaska till ett bra pris!

Knyt an

Knyt-an är en av få fysiska butiker i Sverige med inriktning på ergonomiskt bärande, tygblöjor, barnkläder i naturmaterial och tillbehör.
Vi har ett stort sortiment av sjalar, selar samt ullkläder för barn.
Vi säljer ergonomiska bärdon och hjälper er att prova ut det som passar kropp samt behov bäst. Vi guidar dig i användandet av tygblöjor samt val av kläder till era barn.
Till mässan tar vi med ergonomiska selar från Tula, ergobaby och manduca. Kläder i ull samt smarta och funktionella tillbehör att använda vid bärande eller i din vardag.
Besök oss på mässan för en personlig och professionell guidning inom ergonomiskt bärande, val av kläder eller bara för att kolla in och prata om vårat sortiment.

KoKoBello

Vi är KoKoBello Barnbutik. Vi säljer barnkläder, leksaker, tygblöjor, bärsjalar, ergonomiska bärselar och mycket mer. Ekologiskt, miljövänligt, giftfritt & hållbart sedan 2007. Vi bidrar med att sponsra mässan för att vi tycker detta är ett fantastiskt initiativ. Vi kommer tyvärr inte ha möjlighet att vara med och sälja. Men butiken i Södertälje är öppen. Hela vårt sortiment finns på www.kokobello.se

Kollagebarn

Kollagebarn designar och syr supergulliga, färgglada, mönstermixade och mysigt mjuka barnkalsipper i ekologisk gots-certifierad bomullstrikå. Med den feministiska tanken att alla barn behöver få möjlighet att bära alla sorters färger, motiv och känslor kompletterar jag det befintliga kalsipputbudet.

Instagram: @kollagebarn

LEHdesign

LEHdesign säljer stickat och tovat till stora och små i ekologiska, rättvisemärkta och återvunna garner. Jag säljer även dessa garner i min webbshop: lehdesign.se – sedan 2012. Hela mitt sortimen går även att köpa i den nystartade butiken Adorn – En butik av butiker med fokus på återbruk, hantverk & lokala talanger.

Leyla

hemmastickade barnkläder, väskor osv.

Lilla E – ekologiskt giftfritt återbruk

Barnkläder och dylikt i återbrukat eller nytt ekologiskt GOTS-märkt tyg. Färgglatt, genusmedvetet, giftfritt och miljösmart. Vi tar med en massa dregglisar plus en del mössor och kläder. Även några unisex-underbrallor, bivax-haklappar och amningsinlägg. Besök oss för dregglisar till bra pris som månar om miljön. Du får också gärna tips på hur du själv kan bli bättre på att återbruka!

Lilla Lammet

tygblöjor med tillbehör, tygbindor och ekologiska tvättprodukter.

Till Alternativa Barnmässan tar vi med oss alla våra varianter av Lilla Lammets blöjor, bindor och ullbyxor från Mamidea, tävttprodukter från Sonett och massor av härliga tillbehör.

Lille-Lo

Mitt företag Lille-Lo syr barnkläder samt accessoarer till vuxna & barn av återbrukade vintagetyger. Klassiska modeller som räcker länge. Har en hel hög med färska hättor som är fodrade med ekologisk bomullsteddy med mig. Alla mina produkter är unika och välsydda så passa att klämma & känna på dom live.

Marie Jenevall

Marie säljer Cecilia Moens bok Trygga barn & trygga föräldrar vid sidan om sitt jobb som frilansande språkkonsult. Marie håller även på med ull och arbetar just nu med att få ihop en ullkollektion.

Mi&u design

Med våra sagofigurer i spetsen vill vi ge en helhetsupplevelse och inspirera att handla mer miljömedvetet. Sagan och karaktärerna i sagan inspirerar oss när vi designar och skapar vår kollektion av ekologiska barnkläder.
I vårt helhetstänk arbetar vi med hållbarhet i allt från funktion och passform till kvalitet och pedagogiskt nytänkande när vi skapar våra kläder och produkter.
Med oss till mässan tar vi ekologiska babykläder, kramfiltar, scarfs. Vi har också fina och uppskattade presentkit, kort i återvunnet papper, napphållare och nappar.

Nära bebis

Nära bebis/Blöjfri bebis ger ut böcker, föreläser, arrangerar kurser och vägleder i bärande, babypottning, potträning och babytecken i Stockholm med omnejd. Nära bebis drivs av Ulrika Casselbrant som är bärabarn- och babypottningscoach. På mässan hittar du våra böcker till mässpris. Ta också del av våra kurserbjudanden och passa på att ställa dina frågor om bärande, babypottning, potträning, BLW och babytecken.

Nära förlag

Nära förlag är ett litet förlag som ger ut böcker med utgångspunkt i anknytningsteori. På mässan kommer vi sälja våra böcker, men också affischer och vykort, samt äldre nummer av tidningen Nära barn. Vi har fina barnböcker, men också en diktbok med tankar från det lilla barnets perspektiv, en bok om BLW och vykort som är perfekta att skicka med ”fluffposten”!

POOPS!

POOPS! är ett tygblöjemärke som skapades för att vara ett bra alternativ för både plånboken och miljön. POOPS! har funnits sedan 2010 och våren 2016 gör ullskalblöjor, tygbindor och menskoppar entré i sortimentet.

Rekostart

Rekostart är en prenumerationstjänst på ekologiska och giftfria babyboxar. Vi har läst innehållsförteckningarna åt dig!
Till Alternativa barnmässan har vi med oss kemikaliesmarta produkter för både stora och små: allt från matlådor i rostfritt stål, sugrör i glas till nappflaskor i glas med naturgumminapp.

Sjala

Sjala är Sveriges första och enda märke av exklusiva bärsjalar. Vi säljer både vävda sjalar och en världsnyhet i form av trikå i 100% merinoull. Alla våra linblandningar vävs i Sverige på Klässbols Linneväveri, andra blandningar vävs i England. På mässan har vi med oss tidigare släppta sjalar för att kännas på och provas, det kommer finnas några få vävda sjalar till försäljning, bland annat ringsjalar. Det finns också möjlighet att förhandsboka vinterns färger av merinotrikån.

Svenska kyrkan

Skarpnäcks församlings barnverksamhet

Två barn

Två barn är en e-butik med show room i Borlänge. Vi erbjuder ett brett sortiment av ergonomiska bärselar från Tula men även från Kokadi. Vi kommer också att visa upp vårt sortiment av giftfria leksaker från PlanToys och tygblöjor från en rad svenska varumärken. Hoppas att vi ses!

Tygbolaget

Tygbolaget.se är en webshop för tygblöjor och tillbehör samy ergonomiska bärselar från Lillebaby. Vi kommer ha med oss ett brett utbud till försäljning till förmånliga mässpriser!